Klinische avond 06-06-2019

Klinische avond 6 juni 2019

De veranderingen in de mondzorgopleidingen

Ontvangst: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Einde met borrel : 22.00 uur

Info:

Op deze klinische avond passeren alle tandheelkundige opleidingen de revue. We beginnen met de opleiding Medisch Assisterenden, de opleiding tot tandartsassistente. Hierbij neemt Ineke Willemse-van der Mark u mee van aannamebeleid, naar beroepspraktijkvorming, via eindtermen en keuzedelen, naar examinering.

Ook de opleiding Mondzorgkunde komt uitgebreid aan bod. We zijn trots dat het hoofd van deze opleiding, Agnes van Boxtel, samen met Sandra Reintjes-Jeurninck u alle ins en outs willen komen vertellen. Ook hier gaat het van de selectie/aanname tot en met de specialisaties en hun bevoegdheden.

Tot slot de 3 opleidingen Tandheelkunde in Nederland. Thomas van de Winkel zal samen met Lieke Seelen u meenemen naar het nieuwe curriculum Tandheelkunde. Geen numerus fixus, maar decentrale selectie. En hoe zit het met het 6e jaar als stagejaar?

Op het eind van deze avond bent u volledig bijgepraat over de huidige opleidingen binnen de Tandheelkunde, zodat u ook weet wat uw jongere collega bezig houdt of heeft gehouden.

Functiebeschrijving sprekers:

Ineke Willemse-van der mark is na haar opleiding tot mondhygiëniste, vanwege haar docentschap op de opleiding Mondzorgkunde, begonnen aan de docentenopleiding op de VU in Amsterdam. Toen dit niet meer te combineren viel met haar werkzaamheden in de Praktijk voor Parodontologie en haar eigen praktijk te Venlo, is zij in 2005 gaan werken als docent en later ook nog als onderwijskundige bij ROC Gilde Opleidingen op de afdeling Medisch Assisterenden voor de opleiding tot tandartsassistent. Tevens neemt zij zitting in de Adviescommissie Opleidingen van de KNMT.

Agnes van Boxtel was tot 4 jaar geleden werkzaam als mondhygiëniste. Daarbij had zij een rol bij de PAOT op de afdeling Parodontologie in Nijmegen en hierdoor is haar passie voor het onderwijs ontstaan. Na het behalen van haar eerstegraads onderwijsbevoegdheid is zij sinds juni 2012 hoofd van de opleiding Mondzorgkunde bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Afgelopen jaar heeft ze de Master Management en innovatie in Maatschappelijke organisaties afgerond.

Sandra Reintjes-Jeurninck is als mondhygiëniste in een algemene tandartspraktijk werkzaam. Daarnaast is ze sinds 5 jaar ook als docent verbonden aan de opleiding Mondzorgkunde bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

 

Thomas van de Winkel heeft na het behalen van zijn Gymnasiumdiploma zowel de Bachelor en Master van Tandheelkunde als van Geneeskunde behaald. Naast zijn werkzaamheden als tandarts/waarnemer heeft hij ook nog keuzecoschappen gedaan in de Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie. Vanaf dit jaar is hij als arts in opleiding tot specialist Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie. Vanaf 2014 is hij ook lid van de Adviescommissie Opleidingen van de KNMT.

Lieke Seelen is na haar opleiding VWO in 2017, met veel enthousiasme begonnen aan haar studie Tandheelkunde. Ze heeft 2 open dagen, 7 meeloopdagen en een decentrale selectie doorstaan om dit mogelijk te maken. Momenteel is zij bezig met de afronding van haar laatste vak van het eerste jaar.

Aanmelden?

Meld u aan voor deze nascholing via de mail en vermeld hierbij:

Naam, functie en datum nascholing

info@paotlimburg.nl